Saját SIM-kártyával jön a Microsoft?

microsoftA Microsoft LTE-hozzáférést adó saját SIM-kártyát vezet be – értesült a Verge. A szoftvercég olyan alkalmazást tesztel, amivel a Windows 10-et használó eszközök több szolgáltató adathálózatához is hozzáférhetnek, anélkül, hogy erre külön szerződést kellene kötnie a felhasználónak. Az alkalmazás már meg is jelent a Windows Store-ban, a cég azonban még nem jelentett be hivatalosan semmit.

Az alkalmazást Windows 10-re tervezték, és a hivatalos leírás szerint  „Micorosoft SIM-kártya” kell hozzá. Egyelőre nem egyértelmű, pontosan melyik piacokon akarja bevezetni a cég saját SIM-kártyáját, és arról sem tudni semmit, mennyibe kerül majd az adatforgalmazás. A szolgáltatást a Windows Store-on keresztül lehet majd megrendelni, az adatforgalmat pedig Microsoft-fiókhoz kötik majd.

A Verge szerint lehetséges, hogy a Microsoft saját virtuális mobilhálózatát tervezi: a partnerek szolgáltatnak majd valójában, de a felhasználó látszólag egységes hálózathoz csatlakozik majd. A cég egyelőre nem kommentálta az értesüléseket. Hasonló terméke az Apple-nak is van.

 

Forrás: http://index.hu/tech/2016/01/11/sajat_sim-kartyaval_jon_a_microsoft/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük