Vége az Internet Explorer 8-9-10-nek

letöltésAz Internet Explorer valaha a világ legtöbbek által használt böngészője volt, ennek a korszaknak viszont végleg vége: már régóta nem első a Microsoft böngészője, most pedig a talajt is kirúgták alóla, nem jelenik meg több biztonsági frissítés hozzá. A cég minden régi verzióhoz megszüntette a támogatást, nem jön több javítás az IE 8, 9 és 10-es verzióihoz sem.

Azok, akik még mindig a régi verziókat használják, üzenetet kapnak, hogy frissítsenek IE 11-re, vagy pedig használják a Microsoft legújabb böngészőjét, a Windows 10-hez tervezett  Edge-t, ami jobban működik a modern weben. Ahol be volt kapcsolva korábban az automatikus frissítés, ott már települ az IE 11.

Ettől függetlenül persze a régi verziók technikailag használhatóak maradnak, de a biztonsági frissítések nélkül nem sokat érnek, felhasználóik sokkal támadhatóbbak lesznek, ráadásul az új technológiákat sem építik már beléjük, így nem lesz akkora élmény a böngészés sem.

Az Internet Explorer 2008-ban még a legnépszerűbb böngésző volt a világon 46 százalékos részesedésével. 2002-ben még 85 százalék használta a szoftvert. 2015 végén viszont már csak 6,8 százalék használta az IE-t, a legtöbben a Google Chrome-ot választották, de a Firefox is megelőzte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük