Problémák a Galaxy S8-cal?


Néhány koreai ügyfél arról panaszkodik, hogy az új csúcstelefon kijelzője vöröses árnyalatúvá válik. A Samsung szerint csak beállítási problémáról van szó, többen vélik viszont úgy, valami hibádzik a kijelző körül.

A vártnál később jelent meg a Galaxy S8 (és az S8+), miután a Samsung biztos akart lenni abban, hogy hibátlan lesz a telefonja. Úgy tűnik, ilyen eszköz nem létezik, először arról lehetett hallani, hogy könnyen becsapható a telefon arcfelismerése, most pedig a Korea Herald arról ír, hogy néhány felhasználónál a kijelző vöröses árnyalatú lett.

A panaszok a koreai közösségi oldalakon tűntek fel, ahol a pórul jártak fotókkal is illusztrálták az elszíneződést. A Samsung szerint a probléma nem minőségi, a telefon beállításainál orvosolható, a felhasználók viszont arról írnak, hogy még egy teljesen optimalizált kijelzőjű telefonnál is előfordul az említett gond.

© Korea Herald

A vöröses árnyalat megjelenése színegyensúly probléma lehet, mivel a Samsung mélyvörös AMOLED-et használ, hogy megerősítse a piros színt – állítja egy névtelenségbe burkolózó iparági elemző. Az LCD kijelzőkkel ellentétben a Galaxy S8 panelje piros-zöld és zöld-kék szubpixeleket használ, ami magában hordozza azt a kockázatot, hogy a zöldek színegyensúly problémához vezetnek. Azért fejlesztette ki a gyártó a mélyvörös OLED-et, hogy kompenzálja a zöld hatását, viszont elképzelhető, hogy ez vezetett a vöröses elszíneződéshez.

Egyelőre nem tudni, milyen elterjedtségű a probléma, és hogy szoftveresen javítható-e. A Samsung biztos, hogy megtesz majd mindent az ügy orvoslása érdekében, nem engedhet meg ugyanis magának semmi komoly negatívumot a Galaxy S8-cal kapcsolatban.

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20170418_vorosesen_elszinezodo_galaxys8

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük