„Bekékülnek” a jövőben a WD Green merevlemezek

wdFura lépésre szánta el magát a gyártó. Az új modellek érkezésével a vásárlók könnyen ráfázhatnak, ha nem figyelnek.

A WD Western Digital bejelentette, hogy megszünteti az energiatakarékosnak aposztrofált, cserébe lassabb és halkabb HDD-kre bevezetett Green márkajelzést. Ez nem jelenti azt, hogy a jelenleg ide sorolt, vagy ezt a koncepciót követő meghajtók eltűnnek a piacról, pusztán arról van szó, hogy beleolvadnak a Blue családba.

Ez mindenképp megbonyolítja majd a vásárlók életét, hiszen az IntelliPower fantázianévre hallgató „fordulatszám-szabályozással” (valójában ez is fix fordulatszámon, 5400 rpm-en) működő Green winchesterek bekerülnek a fix 5200 és 7200 fordulatos HDD-kből álló Blue családba, így egy nagyon vegyes választék jön létre, amiben nem lesz könnyű eligazodni. Szerencsére az összeolvasztás nem azonnali hatállyal fog megtörténni, ugyanis a jelenleg piacon lévő modellek továbbra is Green márkajelzés alatt kerülnek forgalomba, és ez így is marad életciklusuk végéig. Azonban azok az újonnan érkező, most még nem elérhető modellek, amelyek Green technológiára épülnek, már mind a Blue családba tartoznak majd.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy mikor várhatóak az első ilyen HDD-k, mindenesetre a figyelmetlen vásárló könnyen mellé nyúlhat a jövőben. Aki biztosra akar majd menni, annak ajánlott lesz tájékozódni a boltban a vásárlást megelőzően, vagy marad a modellszámok utolsó két karakterének böngészése, miután sikerült az ezek mögött rejtőző jelentést megfejteni (jelenleg RZ a Blue családé, RX a Green modelleké). A Blue SSHD és Black sorozatot a változtatás nem érinti.

Forrás: https://prohardver.hu/hir/breking_bekekulnek_a_jovoben_a_wd_green_merevlemez.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük