A TP-link bukott egy domént, amit rányomtatott több millió routerre

antennaFeledékenynek lenni egy dolog, azonban egy világszerte ismert gyártónak illik felelősséget vállalnia a mulasztásaiért. Valami ilyesmi járhatott a fejében annak az ismeretlennek is, aki a tplinklogin.net és a tplinkextender.net doméneket anonim regisztrációval megvásárolta azután, hogy a hálózati eszközökkel foglalkozó cég nem hosszabbított időben – írja az ITCafé.

0520a-1.png

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utóbbi néhány évben már a tplinkwifi.net oldalt nyomtatják az eszközökre, ez szerepel az újabb készülékek használati- és beüzemelési utasításában is, ennek ellenére rengeteg olyan router és AP van forgalomban illetve a felhasználóknál, ami még egy olyan weboldalra irányítja az ügyfeleket, ami már nem tartozik a céghez.

A domének darabja most 2,5 millió dollár, egyelőre a TP-Link csapata nem mutatott érdeklődést ezen az áron a vásárlásra. Ez a biztonsági szakértők szerint ahhoz vezethet, hogy olyanok vásárolják meg a címeket, akik aztán káros kódot helyeznek el, ezzel csapdába csalva a gyanútlan internetezőket.

 

Forrás: http://index.hu/tech/2016/07/07/a_tp-link_bukott_egy_doment_amit_ranyomtatott_tobb_millio_routerre/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük