1,3 milliárd dollárért vették meg az AVG-t

letöltésAz ingyenes antivírus szoftvert gyártó céget, az AVG Technologiest megvette legnagyobb riválisa, az Avast Software 1,3 milliárd dollárért (371 078 500 000 forint).

Mindkét céget a Cseh Köztársaságban alapították, onnan lettek világcégek. Az AVG 2012-ben ment tőzsdére. Az Avast által most felvásárolt cég ma Hollandiából működik, részvényenként 25 dollárt fizet érte a felvásárló. A felvásárláshoz a Credit Suisse Securities, Jefferies és az UBS Investment Bank adott 1,6 milliárd dollárt az Avastnak.

Gary Kovacs, az AVG magyar származású vezérigazgatója (az édesapja ’56-ban menekült Kanadába) azt nyilatkozta, hogy a felvásárlással saját befektetéseiket segíthetik a fejlődő piacokon. Az Avast vezérigazgatója, Vince Steckler szerint rohamosan változó iparágról van szó, a felvásárlás után felhasználóik szélesebb körből választhatnak majd megfelelő terméket.

A két cégnek együtt több mint 400 millió felhasználója lesz. az AVG korábban több felvásárlást is csinált: megvették a brit Privaxot, a HideMyAss nevű VPN-szolgáltatót 60 millió dollárért, novemberben pedig a MyRoll nevű izraeli fotóalbum-készítőt.

Forrás: http://index.hu/tech/2016/07/07/az_avast_1_3_millio_dollarert_megvette_az_avg-t/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük