A pendrive lehet az új PC

intelcomputestick

Intel Compute Stick (forrás: intel.com)

Az Intel Bay Trail processzoraival nem lesz gond a böngészés, a médiafogyasztás, de még akár játékra is alkalmas lehet, bár utóbbira egyelőre korlátozottan.

Alig két hónapja írtunk róla, hogy a számunkra ismeretlen Shenzen Apec Electronics forgalmazni kezdte a Bay Trail architektúrára épülő pendrive méretű PC-jét. Az Intel processzorával szerelt gépre nyugodtan tekinthetünk első fecskeként, melyet lassan követni kezdenek a többiek.

Az Intel honlapján jelent meg a Compute Stick névre keresztelt aprócska eszköz, mely a kínaiak megoldásához hasonlóan négymagos Bay Trail processzorral és 1 vagy 2 GB rendszermemóriával érkezik, attól függően, hogy Linux, vagy Windows 8.1 kerül rá. Ez az eszköz árára is jelentékeny hatással van: a redmondiak operációs rendszerével szerelt változat 149 dollárért, a nélküle értékesített példányok 89 dollárba kerülnek majd várhatóan.

Az igény a hordozható eszközökre nem csitul, az új generációs processzorokkal pedig végre elfogadható fogyasztással működnek ezek az eszközök, melyekkel a közösségi oldalak böngészése, vagy az online médiafogyasztás (streamek) kényelmes és akadás mentes. De gondoljunk akár arra, hogy irodai környezetben a vékonyklienseknek bőségesen elegendő a stick ereje, így eltűnhetnek az ormótlan gépházak és helyüket a HDMI csatlakozóval a kijelzőhöz illesztett kütyük veszik majd át. Az Intel Compute Stick n-es Wi-Fi modullal, MicroSD bővítési lehetőséggel lesz megvásárolható valamikor idén.

 

Forrás: https://itcafe.hu/hir/a_pendrive_lehet_az_uj_pc.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük