Élőszóban fogunk beszélgetni a Windows 10-zel

6901757_b611a912a4363b30574f678e635106b4_wmA Microsoft a Windows 10-ről kiadott első információk között jelentette be, hogy a Windows Phone mobilos rendszer digitális asszisztense, Cortana bekerül majd a számítógépekre szánt új Windowsba is. Cortana egy nagy sikerű videojáték, a Halo egyik szereplőjéről kapta a nevét, és nagyjából úgy működik, mint a Siri iPhone-on: a beszédfeldolgozó algoritmusa értelmezi, mit mondott neki az ember, és annak megfelelően reagál, például appot vagy telefonhívést indít, lejegyzetel dolgokat, elindít egy online keresést, elmondja, milyen lesz az időjárás, vagy éppen beállít egy ébresztést.

A Microsoft január végén fogja megmutatni először a nagyközönségnek a Windows 10-et, de Winbeta hozzájutott egy korai tesztverzióhoz, amiben már működik a Cortana. Nagyjából olyan, mint telefonon, íme:

A Verge microsoftos forrásai szerint a fejlesztők még csak most kísérleteznek azzal, milyen formában építsék bele a Windows 10-be a digitális asszisztenst, hogyan jelenjen meg, és mibe tudjon belefolyni – a videó az egyik korai verzió teszteléséről készülhetett az ötletelés során.

 

Forrás: http://index.hu/tech/2014/12/07/eloszoban_fogunk_beszelgetni_a_windows_10-zel/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük