Kómában az Apple, szívnak a vevők

letöltésA számítógépek lajhártempóban fejlődnek a mobilokhoz képest, és az Apple ebben is sokkal jobb a riválisainál. Sajnos negatív értelemben:

  • a Macbook Pro nem retina kijelzős modellje 1519 napja változatlan, és még mindig 400 ezer forintot kérnek el érte, ami pofátlan dolog,
  • a szemeteskuka alakú Mac Pro 2013 decemberében mutatkozott be, 963 napja változatlan,
  • a Mac mini 657 napja nem változott, és a legutóbbi frissítésnél megnehezítették a hardver utólagos változtatását, bővítését,
  • a retinás Macbook Pro 442 napja ugyanolyan.

A helyzet annyira rossz, hogy még az Apple-rajongó MacRumors.com oldal vásárlási tanácsokat nyújtó oldalán is egyedül az idén áprilisban frissített 12 colos Macbookot javasolják vételre, a többitől óva intik a vásárlókat.

mac

A szörnyen elavult Macbook Prónak mai szemmel elképesztően gagyi, 1280×720 pixeles kijelzője van, miközben a pc-k igen nagy része full hd-val érkezik. A beépített grafikus csipek és a processzorok szintén elavultak.

A Verge techlapban már azt a kérdést is felvetették, hogy minek árul az Apple számítógépeket, ha nem foglalkozik a modellfrissítéssel, és jól láthatóan csak a mobiliparban igyekszik előrelépni.

 

Forrás: http://index.hu/tech/2016/08/08/komaban_az_apple_szivnak_a_vevok/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük