Telefonálni is lehet majd a Google Duóval

Screen-Shot-2013-01-18-at-12.44.25-PMA Google nemrég kiadott videótelefonálós alkalmazása, a Duo egyelőre csak videótelefonálni tud.Videók nélküli hívásokat nem lehet indítani rajta.

A cég azonban rájött arra, hogy nem túl okos dolog kihagyni ezt a lehetőséget és hamarosan már az egyszerűbb hívásokat is ezen lehet lebonyolítani. Persze ahhoz előbb meg kellene jelennie minden felhasználó alkalmazásboltjában, hogy bármilyen módon telefonálhassanak vele.

A Duót hétfőn jelentette be a Google, akkor azt mondták, hogy fokozatosan jelenik majd meg az egész világon. Mi még nem tudtuk letölteni, így nem is sikerült még kipróbálni.

A Duo lényege, hogy bármilyen platformról bármilyen platformra lehet hívásokat indítani, tehát egy iPhone-tulajdonos felhívhatja androidos ismerősét, ha mindketten feltelepítik az alkalmazást. Azért remélik, hogy sokan használják majd az új appot a már szinte telített piacon, mert nagyon egyszerű használni.

A videó nélküli telefonálás azért lehet hasznos, mert az emberek fejében még nagyon elkülönül a kettő, nem mindenki akarja nézni a másik fejét, miközben beszélgetnek. Ráadásul vannak olyan helyek, ahol gyenge a mobilnet, ilyenkor lehetetlen még a videó adatait is átküldeni.

Érdemes megjegyezni, hogy a Duo most úgy működik, hogy automatikusan kikapcsolja a videót, ha gyenge a kapcsolat, de videó nélküli telefont még nem lehet indítani.

 

Forrás: http://index.hu/tech/2016/08/18/telefonalni_is_lehet_majd_a_google_duoval/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük