Kinyírja a Windowst az új frissítés

6650570_892e7d84fb4ed04cf234c80f7b5a4dbb_wmA Microsoft azt tanácsolta a felhasználóinak, hogy töröljék a Windows 7-et futtató számítógépekről az utolsó automatikus biztonsági frissítést. A felhasználók arra panaszkodtak, hogy a bővítmény lefagyasztja a számítógépüket, ami sokaknál kék halálba torkollik – ez jelzi a helyreállíthatatlan rendszerhibát.

Az augusztus 12-én megjelent kilenc hibajavítás közül az MS14-045-es számú okozta a galibát. Ez három különböző hibát javított volna – az egyiket a kernelben, az operációs rendszer szívcsakrájában. Mint kiderült, sikertelenül: órákkal a megjelenés után a felhasználók reklamálni kezdtek, amiért az MS14-045 olykor kék halált is okoz.

A Microsoft hivatalos fórumára vasárnapig több száz hozzászólás érkezett, és közel ötvenezren olvasták végig a kérdéses fórumtopikot. Ez az arány kiugrónak számít, még a Microsoft honlapján is – ez jól jelzi a probléma súlyát.

A felhasználók közül néhányan úgy tudták orvosolni a problémát, hogy lefuttattak egy rendszer-visszaállítást; ezt a hasonló nevű menüpontból kell indítani, hogy visszaálljon a gép egy korábbi állapota. A Microsoft is azt tanácsolja, hogy lehetőség szerint mindenki törölje a frissítést. Kérdéses, hogy ez a tanács mennyit ér; a felhasználóknak azt is javasolták, hogy csökkentett módban indítsák a Windowst, és úgy töröljék a frissítést, de a fórumos kommentek szerint sokaknál ez sem jelentett megoldást.

A Microsoftnál nem ez az első ilyen eset. Tavaly áprilisban arra biztatták a Windows 7-felhasználókat, hogy töröljenek egy hibás biztonsági frissítést, és 2013 augusztusában az Office-bővítménynél is belefutottak egy hasonló problémába. Októberben a Windows 8.1 RT egyik frissítését kellett eltávolítani, mivel a frissítés kicsinálta néhány tabletfelhasználó gépét.

Forrás: http://index.hu/tech/2014/08/18/kinyirja_a_windowst_az_uj_frissites/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük