Tíz perc lesz feltölteni az akkukat

6980865_89771_ab4f5015f1e9bf510d1d764c9405028a_wmMost órákon át várhatunk arra, hogy az okostelefonunk akkuja megteljen energiával, de egy új csip percekre csökkenti a várakozási időt. A várva várt megoldást Rachid Yazami professzornak köszönhetjük, akit nyugodt szívvel nevezhetünk az akkumulátorok császárának.

Ötven szabadalmat jegyez, és több mint kétszáz tudományos cikket írt az akkumulátorokról.

Most a szingarúri Nanyang Nemzeti Egyetemen (NUS) dolgozik azon, hogy örökre megváltoztassa a digitális eszközeink életét.

Mivel a csip elég kicsi ahhoz, hogy a legtöbb akkuba be tudják építeni, a hétköznapi mobiloktól a legmenőbb elektromos autókig mindenben hasznát vehetik. Yazami állítólag már tárgyal a Teslával, de már a Sonyval és a Samsunggal is leült egyeztetni.

Most a töltők az akku állapotától függetlenül működnek, de a csip lehetővé teszi, hogy a két eszköz összehangolja a működését, és ezzel megelőzzék a tüzet, illetve az akku idő előtti elromlását.

Sajnos Yazami technológiája körülbelül 2016 végén válik elérhetővé a technológiai cégek számára, úgyhogy még jó pár generációnyi Samsung Galaxy mobilt elfogyasztunk, mire megoldódik ez a kritikus probléma.

 

Forrás: http://index.hu/tech/2015/11/26/tiz_perc_lesz_feltolteni_az_akkukat/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük