Nem lesz 3D Touch a következő iPadekben

letöltésBár szinte mindenki biztosra vette, hogy az iPhone nyomásérzékeny vezérlése megjelenik az almás tableteken is, a gyártó állítólag még vár egy tökéletesebb megoldásra.

Aki esetleg azért várja a következő iPad Air generációt, mert abban már biztosan benne lesz az iPhone 6s és 6s Plus telefonokon bemutatott 3D Touch, lehet, hogy csalódni fog. A legújabb iparági pletykák ugyanis arról szólnak, hogy az Apple egyelőre úgy látja, a vékony tabletekre még nem teljesen tökéletesek az új iPhone-ok nyomásérzékelős kijelzői.

Az okfejtés persze kissé sántít, hiszen az iPhone-ok mellett a professzionális felhasználásra készített iPad Pro is megkapta a nyomásérzékeny vezérlést. A hírek szerint azonban arról van inkább szó, hogy a konzumer tabletekbe az Apple már egy olyan, felturbózott kijelzőt szeretne beszerelni, amelyeken a felhasználók saját preferenciái szerint állíthatják majd be a 3D Touch nyomásérzékenységi szintjeit.

Ez a második generációs kijelző azonban elsőként a jövő ősszel bemutatkozó iPhone 7-ben jelenik meg, így az Apple az addig érkező tabletekbe inkább a jelenlegi nyomásérzékeny paneleket sem építi bele. Mindenesetre a vállalat már nagyban készül egy olyan kora tavaszi eseményre, ahol új iPad Air, második generációs okosóra, és akár egy kisebb, olcsóbb iPhone variáns is bemutatkozhat.

 

Forrás: http://24.hu/mobil/2015/12/18/nem-lesz-3d-touch-a-kovetkezo-ipadekben/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük