Kérdés nélkül töröl programokat a Windows 10

windows-10Megérkezett az első nagy frissítés a Windows 10-hez, és rögtön szolgált is némi meglepetéssel. Több felhasználó is arra panaszkodott, hogy a frissítés anélkül törölt le általuk feltelepített programokat, hogy az engedélyüket vagy jóváhagyásukat kérte volna.

Az eltávolítások oka, hogy az érintett programok már nem voltak kompatibilisek a rendszer legújabb verziójával, a Microsoft így a programhibákat és a rendszerösszeomlásokat akarta megelőzni a beavatkozással. A probléma nem is az okkal van, hanem a módszerrel, vagyis hogy a cég kérdés nélkül belenyúl a felhasználói gépébe.

A Microsoft ugyanakkor már korábban jelezte, hogy benne van a felhasználási feltételeiben, hogy eltávolíthat veszélyesnek ítélt programokat, akár azért, mert elavultak, akár mert felhasználói adatokat próbálnak gyűjteni. Márpedig ezeket a feltételeket minden Windows-felhasználó elfogadja a rendszer használatával.

Olyan programok eltávolításáról számoltak be az érintettek, mint a rendszer működését figyelő és arról információt adó CPU-Z és Speccy nevű eszközök, vagy a videokártyák beállításait vezérlő AMD Catalyst Control Center. Azóta többet gond nélkül újra is telepítették őket.

 

Forrás: http://index.hu/tech/2015/11/25/kerdes_nelkul_torol_programokat_a_windows_10/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük