Jajj, véletlen bezártam egy weboldalt! Semmi pánik!

Előfordult már önnel is, hogy a sok böngészőfül között bolyongva véletlenül bezárt valamit, amit egyáltalán nem szeretett volna? Jobb esetben ilyenkor bosszankodva újra beírja a címet, és folytatja, ahol abbahagyta. Rosszabb esetben azt se tudja, melyik fülön tenyerelt rá a kis x-re.

Ilyenkor két dolgot tehet:

Előkotorhatja a nemrég bezárt lapok listáját: Chrome-ban például kattintson a jobb felső sarokban a három kis ponttal jelölt menüre > vigye az egeret az Előzmények menüpontra > a Nemrég bezárt szekcióból válassza ki az első oldalt.

Mint mindig, most is sokkal egyszerűbb, ha tudja a megfelelő billentyűkombinációt, pláne, hogy az ebben a konkrét esetben minden böngészőben ugyanaz: ha új lapot akar nyitni, nyomja meg a Ctrl+T gombokat, ha pedig a legutóbb bezárt lapot akarja visszanyitni, akkor a Ctrl+Shift+T kombót. Ha utólag jött rá, hogy több fontos oldal is ment a levesbe, nyomogassa annyiszor, amíg minden újra nem nyílt.

És ha már az alapvető böngészős billentyűkombinációknál tartunk:

  • A Ctrl+W gombokkal tud bezárni egy lapot.
  • A Ctrl+Tab jobbra, a következő lapra ugrik. A Ctrl+Shift+Tab balra, az előző fülre lép vissza.
  • Keresni a Ctrl+F kombóval tud. És ha ez több találatot ad ki, a Ctrl+G gombokkal ugorhat a következő találatra, a Ctrl+Shift+G lenyomásával pedig az előzőre.

Forrás: index.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük