Íriszolvasó és magnézium lesz a Galaxy S7-ben

galaxy s6Úgy tűnik a Samsungot is (már megint?) utolérte a nagy gyártók végzete, és a dél-koreai elektronikai konszern kénytelen másokat utánozni. Márciusban, a barcelonai Mobil Világkongresszus után várható a Galaxy S7 okostelefon megjelenése, és az új modell a pletykák szerint drágább lesz, mint az eddigiek.

A csúcstelefon kinézetre nagyon hasonlít majd a 2015-ös Galaxy S6-ra, de a Wall Street Journal üzleti napilap szerint

ennek is nyomásérzékeny kijelzője lesz, mint az iPhone 6S-nek.

A Verge szerint nemcsak ebben utánozza a Samsung a rivális Apple taktikáját, hanem abban is, hogy az okostelefon kétféle méretben lesz kapható. A hagyományos változat 5,2 colos kijelzőt kap, míg a második Edge típus  hajlított kijelzője már 5,5 colos lesz.

Többen azt állítják, hogy a korábbi alumíniumról magnéziumötvözetre áll át a Samsung. Ebből a fémből építenek autókat és rakétákat is, mert erős anyag, és körölbelül harmadával könnyebb az alumíniumnál. A Microsoft Surface tabletek, az OnePlus és az Oppo mobiljai is magnézium vázat kaptak.

Egyesek szerint lesz benne íriszleolvasó is, amivel a Samsung a Microsoft Lumia mobilok nyomába lép. Az biztos, hogy a dél-koreai vállalat mindegyik mobiljába szeretne beépíteni valamilyen biometrikus azonosítót, hogy ezzel tegye biztonságosabbá a Samsung Pay nevű mobilos bankkártyatároló rendszerét, de az nem világos, hogy miért váltana a jól bevált ujjlenyomatos módszerről egy éppen csak bevezetett új megoldásra. Főleg hogy az ujjlenyomat leolvasását egészen biztosan nem befolyásolják a fényviszonyok.

 

Forrás: http://index.hu/tech/cellanaplo/2015/12/28/iriszolvaso_es_magnezium_lesz_a_galaxy_s7-ben/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük