Gyakran teszik fel Ügyfeleink a kérdést: Milyen vírusirtót használjak?

best-free-antivirus-660x330Tapasztalatok alapján szeretnénk megnevezni egy-egy terméket a fizetős és az ingyenes kategóriában is, ezzel segítve Ügyfeleinket a választásban.
Fontos leszögezni, hogy semmilyen vírusirtó céggel nem állunk kapcsolatban, nem érdekünk reklámozni őket! A napjainkban tapasztalt eredmények alapján tudunk csak nyilatkozni, hiszen előfordulhat, hogy egy korábban remek termék, 2-3 programverzió frissítés után már nem a megszokott módon működik, tehát hátrányára „fejlesztették” a programot.

Felhívjuk figyelmét, hogy mindig csak 1 vírusirtó fusson gépén, mert a több vírusirtó jelenléte nem jelent többszörös biztonságot, hanem ellenkezőleg, a gép belassulását okozza! Minden vírusirtó program esetén nagyon fontos, hogy a vírusdefiníciós adatbázis megfelelően frissüljön napi szinten. Ezt érdemes időnként ellenőrizni.
Jelenleg az ingyenes kategóriában lassabb, régebbi gépekre a Microsoft termékét a Microsoft Security Essentials-t ajánljuk. Sajnos a Windows XP-t már nem támogatja ez a vírusirtó, jelenleg csak Vista és 7 alatt érhető el.

Normál sebességű korszerűbb, 3-4 évnél nem régebbi gépekre pedig a ma már méltán népszerű Avast Antivirus Free verzióját ajánljuk. Az Avast az utóbbi 1-2 évben bizonyította, hogy nagy hatékonysággal védi gépünket még az ingyenes verzió esetében is. Fontos tudni, hogy a terméket e-mail címmel való regisztráció után tudjuk 365 napig használni díjmentesen.

Végül, amit leginkább ajánlunk 2015-16 ban, mert a tesztjeink alapján ez bizonyult sok szempontból a leghatékonyabbnak: Fizetős kategóriában mi az Panda Antivirus 2016-ot ajánljuk. Megfelelően gyors, nem lassítja gépét, de mégis kiemelkedően hatékony védelmet nyújt.

 

Remélhetőleg tudtunk segíteni a választásban.

Amennyiben nem boldogul vírusos gépével, keressen minket bizalommal!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük