Fontos a számítógép, laptop tisztítása

A számítógépeket, laptopokat a technológiai tervezésükből adódóan szükséges és létfontosságú hűteni. A számítógép tisztítása elengedhetetlen.

A legelterjedtebb esetekben ventilátorral oldják meg a gyártók, ám nagyságrendileg egy-másfél év alatt a ventilátor és a hűtőborda közé sajnos porfüggöny szokott kialakulni, amely nagymértékben szigetel, a hűtés a ventilátor forgásának ellenére megszűnik. A porfüggöny ottléte különösen veszélyes, jó esetben belassul, leállogat bizonyos időközönként a számítógép, rosszabb esetben, hosszútávon teljesen tönkremehet a hűteni kívánt alkatrész. (processzor, grafikus chip, stb)
A hűtőrendszer kitakarítása a ventilátorra is jótékony hatással van, sokkal később fog elhasználódni, zörögni, csapágyazása tönkremenni.

Laptop hűtő borda a tisztítás előtt  elotte                  Utánutana

 

Egy már szétszerelt, koszos laptop hűtő:
poros1

A probléma, asztali számítógép esetén:
poros2

Amennyiben asztali gép esetén egymaga nekiállna a tisztításnak, vigyázzon, mert az asztali számítógépek esetében a hűtő leszerelésekor a rögzítőfülek a nem megfelelő feszítésből adódóan könnyen törhetnek, mely plusz költésegeket jelent Önnek. Nem elég kiporszívózni a számítógépet. Ez a ventilátor és a hűtőborda közti porfüggönyt problémáját nem oldja meg! A hűtést mindenképp szét kell szedni, ki kell takarítani, majd szakszerűen összerakni.

Mindenképpen ajánljuk, hogy egy-másfél évente takarítassa ki szakemberrel számítógépét, laptopját, mert az ebből adódó hibák javítása a megelőző karbantartási ár többszöröse lesz!

Egy komplett asztali számítógép takarítása, nálunk egy egyszeri kiszállási és munkadíjat jelent, ami 9.900 Ft, a szolgáltatási területünkön belül és a helyszínen elvégezzük.

Laptopok esetén semmiképp ne álljon neki a tisztításnak! Amennyiben a laptop típusa végett a hűtőborda tisztítása könnyen hozzáférhető helyen van, akkor a helyszínen, 9.900 Ft-ért elvégezzük a tisztítást. Amennyiben nem könnyen hozzáférhető helyen van a hűtő, akkor az egész laptopot szét kell szedni a művelethez. Ezt mi is csak szervizkörülmények közt vállaljuk, mert bonyolult és időigényes folyamat. Ennek díja el – majd visszaszállítással, egy munkanapos határidővel 19.800 Ft.

Tünetei: Folyamatosan nagy sebességgel forog a ventilátor a laptopban, de a hűtő kimeneti nyíláson nem érezni a kifújt levegőt. Drasztikus esetben már a gép is leállogat időnként.

 

Amennyiben szükségét érzi, keressen meg minket: 0670-630-7117

 

 

2 thoughts on “Fontos a számítógép, laptop tisztítása

  1. admin Post author

    Kedves Emil!

    Ez esetben érdemes egy belső takarítást elvégezni, mert hosszú távon károsodhat a laptop.

    Üdv.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük