T-Mobile-os vagy? Akkor vigyázz, mert itt egy új átverés Magyarországon!

aaA napokban megszaporodtak a bejegyzések bizonyos külföldi, ismeretlen telefonszám hívásokkal kapcsolatban. Az érintettek folyamatosan csengő telefonról számolnak be, majd ha végül felveszik, senki nem szól bele.

Az érintett telefonszámok, amelyről bejövő hívást semmilyen esetben se vegyetek fel: +38278400301 és+38278400302. A linkekre kattintva elolvashatod a beszámolókat. Az ország hívókód szerint ezek a számok Montenegróból származnak. A hívók csalók, angol kifejezéssel scammer-ek. A hívás során megpróbálják ellopni az iPhone Apple ID-d, vagy Google fiókod hozzáférését, attól függően, hogy iPhone vagy Android típusú telefonnal rendelkezel.

Több tucat T-Mobile-os ügyfél panasza

Az eddigi beszámolók alapján elsősorban a Telekom ügyfeleit érinti a zaklatásnak tűnő hullám, amelynek valódi oka vélhetőleg a hozzáférések megkaparintása. Amennyiben a fenti két telefonszám közül bármelyik keresne, ne vegyétek fel azt. Érdemes a szolgáltatót megkeresni a hívószám tiltásával kapcsolatban is.

Mindenesetre, ha megtörtént a baj, akkor javasolt azonnal megváltoztatni az érintett fiókok jelszavait és a telefonokon is gyári helyreállítást végezni. Amennyiben az itt használt jelszó egyezik bármelyik fontosabb hozzáférésedével (GMail, Facebook, stb.), akkor azoknak is érdemes a jelszavát lecserélni.

 

forrás:hirhatar.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük