Itt a Samsung Gear S3 óra

gear-s3-highlights_design_ftAz év utolsó nagy bejelentése a Samsungtól az új Gear S3 okosóra, amit szerda este láthattunk először a berlini Tempodromban, pár nappal az IFA 2016 kütyüshow kezdete előtt. Külsőre, első ránézésre alig tűnik fel a változás, pedig sokat tuningoltak a hardveren és a szoftveren.

Azért sem változott az óra külseje, mert ahogy a Samsung elmondta, a tavalyi Gear S2-vel „nagyon ráéreztek a megfelelő formára”. Való igaz, hogy a kerek számlap és a fém test olyan kinézetet ad az okosórának, hogy

alig lehet megkülönböztetni a nem okos karóráktól.

Az idei Gear S3-nak két verziója lesz: az ellenállóbb, frontier névre keresztelt modell, és egy klasszikus változat (classic). Az persze elég nagy különbség a hagyományos időmérőkhöz képest, hogy akár naponta más-más számlapot választhatunk magunknak, hiszen több ezerből tudunk válogatni, és mindegyik személyre szabható.

Egyetlen év alatt nagy változáson ment át a hardver, új szenzorok kerültek bele. Most már nemcsak a lépéseink számát és a szívverésünk szaporaságát tudjuk mérni, hanem a tengerszint feletti magasságunkat, a légnyomást, a sebességünket és a földrajzi helyzetünket is. Már nem kell a telefonos gps-re hagyatkozni, mert a Gear S3 saját navigációs csipet kapott.

A bluetooth és wifi mellett nfc is került a Gear S3-ba, ami lehetővé tette a Samsung Pay fizetési megoldás telepítését.

A Gear S3 a bankkártyánkat is helyettesíteni tudja, egyetlen érintéssel fizethetünk vele a kompatibilis kasszáknál.

A kompatibilitást úgy is értjük, hogy a kártyaterminálokat az emberi testhez kéne idomítani, mert abból csak vicces mémek lesznek, ha az órákat kitekert testtel kell odaérinteni a leolvasóhoz. Most szólok, hogy a pultra lefektetett kártyaleolvasó terminál egyáltalán nem kompatibilis a karórás fizetéssel.

Always on

A kijelző nagyobb lett, 1,3 colos, és 16 millió színű Super AMOLED panelt kapott, amit – akárcsak az S7 és Note 7 mobilokon – folyamatosan bekapcsolva lehet tartani. A pixelek száma még most is elenyésző, 360×360 képpontot láthatunk, de nem is ez a lényeg. A folyamatos bekapcsolt állapotnak köszönhetően a Gear S3 úgy néz ki, mint egy valódi óra, azaz mindig mutatja a perceket és másodperceket.  A Gear S3 bírja a hideget és a meleget, valamint ütés- és vízálló.

Ahogy a korábbi modelleknek, a Gear S3-nak is Tizen operációs rendszere van, ami kétmagos és 1 GHz-es processzoron, 768 MB RAM-mal fut. A tárhely 4 GB, ezen tárolhatunk például zenéket, hiszen elég az órát összekötni egy bluetooth fülhallgatóval, ha zenét akarunk hallgatni (például futás közben). Van 4G LTE-s verzió is, és ennek birtokában már a telefont is nyugodtan otthon lehet hagyni. más kérdés, hogy vajon milyen hosszú időre?

Az akku 380 mAh-s, de az már csak a tesztjeinken fog kiderülni, hogy az óra funkcióit alaposan kihasználva, vagyis amikor futunk, lépést számlálunk, pulzust mérünk és navigálunk is, mennyi idő alatt merül le. A Samsung négy napnyi üzemidőt ígér.

Forrás: http://index.hu/tech/cellanaplo/2016/08/31/itt_a_samsung_gear_s3_ora/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük