Hirdetésblokkolót kaptak a Samsung mobilok

galaxy s6A felhasználók jelentős része nem szereti a reklámokat, és teljesen mindegy, hogy a honlapokon, a YouTube-on vagy valamilyen mobilos játékban tolják az arcába, mert általában mindig csak az időt viszik, és sokszor a teljesítményt is csökkentik. Nem véletlen, hogy a Mozilla társalapítója a reklámok kinyírásával optimalizálja új böngészője sebességét, bár csekélyke paradoxon, hogy mellé mégis reklámokat pakol bele.

Akit nagyon zavarnak a mobilos hirdetések, különböző alkalmazásokkal száműzheti őket, de a legtöbb esetben valamilyen külső fejlesztő megoldását kell hozzá igénybe venni, mert gyárilag nem kínálnak ilyen lehetőséget a telefonok, táblagépek. A Samsung azonban úgy döntött, itt az ideje ezen a téren is felhasználóbarátnak lenni, és kiadott egy olyan frissítést, ami a telefonjain lévő – előre telepített – böngészőbe épülve blokkolja a reklámokat. Ez nem jelenti azt, hogy alapértelmezésként letiltja a reklámokat, inkább úgy fogalmaznánk meg, hogy amennyiben az előre telepített böngészőt használjuk, akkor telepíthetünk bele olyan plugint, ami segítséget nyújt ebben.

Ad_blocking_in_Android_makes_webpages_load_a_lot_faster_-_Imgur.0

Az egyik ilyen beépülő modul az Adblock Fast, ami Google Play-ből tölthető (és iOS-en is elérhető), de csakis akkor fogjuk élvezni az előnyeit, ha Samsung telefonunk van, Lollipop (vagy újabb) operációs rendszerrel, tehát a régebbi Samu tulajdonosoknak marad a reklámokkal zsúfolt rögvalóság.

Tény, hogy reklámoktól mentesen könnyebb az élet, viszont az is tény, hogy a legtöbb Samsung tulajdonos nem a gyártó által fejlesztett böngészőt használja, sokkal inkább a Chrome-ra esik a választásuk, ez a reklámgyilkos frissítés viszont ügyes próbálkozás arra, hogy visszaterelje az embereket a gyári böngészőhöz. Bár reklámok nélkül túl sok haszna nincs belőle a gyártónak, hacsak az nem, hogy javítja a statisztikákat, pont mint a közmunka.

 

Forrás: http://24.hu/mobil/2016/02/02/hirdetesblokkolot-kaptak-a-samsung-mobilok/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük