A Google publikálta, hogy mi alapján értékelik a találatok minőségét

Screen-Shot-2013-01-18-at-12.44.25-PMIlyen eddig még nem volt. A Google megosztotta azt a dokumentumot, ami alapján a tesztfelhasználók eldöntik mi értékes a találati listán és mi nem az.

A keresőóriás mindig az hangoztatja, hogy számára a felhasználók elégedettsége a legfontosabb. Mikor lesz egy Google felhasználó elégedett? Ha olyan találati listát kap, amely csak minőségi és releváns találatokat tartalmaz. Az algoritmus fejlesztésére használnak tesztelő felhasználókat is, akiknek a visszajelzései alapján fejlesztgetik folyamatosan az algoritmust.

Az ilyen teszt-felhasználóknak egy meghatározott iránymutatás alapján kell értékeléseket készíteniük. A Google ezt az útmutatót tette közzé teljes egészében. Eddig erre nem volt példa, mert 2013-ban csak egy akkori rövidített változatot osztottak meg. Mindenkinek kötelező olvasmány, aki keresőoptimalizálással foglalkozik. Természetesen a Keresőoptimalizálás lépésről lépésre kiadványunk közelgő frissített változatában már szerepelni fognak, hogy ez alapján egy weboldalnak hogyan kellene felépülnie, mikre kell odafigyelni.

 

Az anyag letöltéséhez, megtekintéséhez katt ide >>

Elmondásuk szerint nemrég jelentős mértékben átformálták az anyagot, hogy a mobilos felhasználók száma töretlenül növekszik és elengedhetetlen, hogy ők is elégedettek legyenek. Ebből következik az is, hogy a most kiadott változat nem végleges. Folyamatosan frissítik a trendeknek megfelelő igények szerint.

 

Forrás: http://www.seotools.hu/blog/google-talalatok-minosegi-mutato

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük