A Google Fordító az internetezők 99 százalékának segít

letöltésÚjabb 13 nyelvet adtak hozzá a Google Fordítóban eddig elérhető 90-hez, így a cég szerint az internetet használó emberek 99 százaléka tudja használni az alkalmazás lehetőségeit. A 13 új nyelv az amhara, a korzikai, a fríz, a kirgiz, a hawaii, a kurd, a luxemburgi, a szamoa, a skót gael, a shona (vagy bantu), a szindhi, a pastu és a xhosza.

Az új bővítéssel mintegy 120 millió emberrel bővült a potenciális felhasználók köre. Az újabb nyelvek hozzáadása nem egyszerű feladat, a Google szerint fontos, hogy írott nyelvről legyen szó, és sokat segít, ha az adatbázisokban már rendelkezésre áll egy nagy adag, lefordított szöveg. A többit már a folyamatosan tanuló fordítóalgoritmus és a Google Fordítók Közössége intézi, és természetesen sok nyelvnél használnak jogvédelem alatt álló, cserébe ellenőrzött minőségű tartalmakat.

A fordítói közösséghez bárki csatlakozhat a translate.google.com-on bejelentkezve: elég csak kiválasztani, hogy milyen nyelven szeretnénk segíteni, és a Google már el is kezdi sorolni a kérdéses szavakat és kifejezéseket. Természetesen arra is van lehetőség, hogy a fordító használata közben talált furcsaságok helyett javasoljunk valamit – a közösség több mint 3 millió tagja 200 milliónál is több rosszul fordított kifejezés javításában segített.

 

Forrás: http://index.hu/tech/2016/02/18/a_google_fordito_az_internetezok_99_szazalekanak_segit/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük