A Google beszáll a hardverbizniszbe?

Screen-Shot-2013-01-18-at-12.44.25-PMA Google állítólag azt tervezi, hogy saját tervezésű Android csipeket dob piacra. Az Information cikke szerint a Google az Apple módszerét követné, akik ugyan házon belül tervezték az Iphone-ba az Ax csipet, de a gyártást már a Samsungra és más cégekre bízták. Hogy ezt megcsinálják, szerződniük kell egy nagyobb mobilgyártóval – például az androidos csipek piacán már nagy rutint szerzett Qualcomm-mal –, és megbízni őket a gyártással.

A Google még nem kommentálta az értesüléseket, de az elmúlt napokban több cikk is született arról, hogy a Google hamarosan a hardvergyártás felé is nyithat. Az Information azt írja, hogy a cégnél idén ősz óta foglalkoznak a dologgal, ugyanis szeretnének egy vállalati hálózati eszközt, ami házon belül fejlesztett technológiára épül. Innen jött a saját csipek gyártásának ötlete.

Az egységesített hardveres és szoftveres ökoszisztéma előnye, hogy a Google kihasználhatná a saját platform nyújtotta előnyöket, és ők nyújthatnák a legminőségibb szolgáltatást a saját eszközeikhez. Ha az Android például a virtuális valóság felé is nyitna, ahhoz egységesebb hardver- és szoftverkörnyezet kell. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a Google-nek nem lesz könnyű partnert találnia az ötlethez. Androidos készülékeket sokan gyártanak, de a legújabb telefonokat kiszolgáló csúcstechnológiát csak a legnagyobb cégek tudnak.

 

Forrás: http://index.hu/tech/2015/11/06/a_google_beszall_a_hardverbizniszbe/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük