Az egész telót törölheti az androidos kártevő

android_screenshot_20141018124618_3_nfhA Heimdal dán kiberbiztonsági cég felfedezett egy olyan androidos kártevőt, ami szöveges üzenetekkel terjed. A Mazarnak elnevezett program adminjogokat szerez a telefonon, ezzel letörölheti az egészet, de telefonálhat vagy elolvashatja az üzeneteket is. Viszont nem települ olyan telefonokra, amelyek orosz nyelvűek, és csak akkor tud települni, ha be van állítva, hogy ismeretlen forrásokból is történhet ilyen.

A kiberbiztonsági cég szerint csak Dániában 100 ezer telefonnak küldhették el a kártékony üzenetet. Azt nem tudják, más országok felhasználói mennyire érintettek. A sms úgy néz ki, mintha egy multimédiás üzenethez adna linket, de valójában letölti az anonim böngészést biztosító Tort, aztán azon keresztül magát a kártékony programot.

innentől a Mazar gyakorlatilag bármihez hozzáférhet, vagy akár elküldhet egy csomó sms-t emelt díjas számokra. A kártékony kód Android Kitkaten (4.4) és minden korábbi eszközön is működik. A cég azt javasolja a felhasználóknak, ne kattintsanak ismeretlen feladótól származó linkekre.

Forrás: http://index.hu/tech/2016/02/16/az_egesz_telot_torolheti_az_androidos_kartevo/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük